Criminele groepering steelt portemonnees in Groningen en Stadskanaal

Groningen/Stadskanaal - De politie onderzoekt een aantal diefstallen van portemonnees in november 2018 in Groningen en Stadskanaal.

Een bejaarde dame werd in Groningen op 10 november bestolen van haar portemonnee. De vrouw had boodschappen gedaan in de stad en liep terug naar haar woning. Bij het binnengaan van de flat liepen twee vrouwen met haar mee naar de lift, leidden de bejaarde dame af en stalen haar portemonnee.

Op 22 november werd een 34-jarige inwoonster van Groningen bestolen van haar portemonnee. De dieven hebben bij een automaat in Groningen geld gepind met haar bankpas.

Een 80-jarige inwoner van Stadskanaal is op 23 november bestolen door een man en een vrouw. Ze kwamen de woning van de man door een listig verzonnen verhaal binnen, waarop de man de plek toonde waar hij zijn bankbescheiden bewaarde. De man en vrouw hebben hem vervolgens bestolen van zijn pinpas. Met de pas is geld opgenomen in Stadskanaal, Haren, Utrecht en Antwerpen.

Criminele groepering

Uit onderzoek bleek dat de vrouwen die de bejaarde dame en de 34-jarige inwoonster van Groningen hadden bestolen, geld pinden in Groningen en Stadskanaal. De politie vermoedt dat er sprake is van een criminele groepering en vraagt getuigen contact op te nemen via 0900-8844.

De beelden van de verdachten zijn hier te bekijken.