Udikloop in Klijndijk in een nieuw jasje

KLIJNDIJK - Stichting Udik houdt op zaterdag 19 januari voor de 28ste keer de Udikloop. Het parcours van de wedstrijd over 10 kilometer is gewijzigd.

Nieuwe onderdelen van het programma zijn de 4 mijlrun en de Canicross - hardlopen met de hond - over 10 kilometer. Terug van weg geweest is de jeugdloop.

De parcoursen gaan dwars door het Valtherbos en zijn grotendeels onverhard. Zoals ieder jaar is de start/finish bij het Dorphuis Oes Hokkie in Klijndijk.

Om 13.00 start de jeugdloop van 1 mijl vanaf Oes Hokkie. Kinderen tot 13 jaar mogen gratis deelnemen aan deze run. Het programma wordt om 13.30 uur voortgezet met de puppyrun over een afstand van een kwart mijl.

Het startschot voor de wedstrijdloop tien kilometer en de 4 mijl run klinkt om 14.00 uur. De canicrossers vertrekken om 14.15 uur.

Alle deelnemers gaan met een medaille naar huis en voor de snelste atleten zijn geldprijzen te winnen. De kosten bedragen 10 euro. Van te voren aanmelden met een korting van 2,50 euro kan via http://www.inschrijven.nl

Kijk voor meer informatie op www.udik.nl