Advertorial | Dé specialist voor uw scheidingsmediation of conflict

ASSEN - Van Riel Familierecht|Erfrecht is onlangs van start gegaan in Assen. Advocaat-mediator Bauke Lien van Riel is gespecialiseerd en gecertificeerd in familierecht, erfrecht en scheidingsmediation. Als enige in Drenthe voert Van Riel zowel het vFAS keurmerk voor deze specialisaties en is ze daarbij als mediator opgenomen in het MfN-register. Gegarandeerd deskundige hulp bij uw geschil dus.

Iedereen goed de deur uit 

Belangrijk onderdeel van advocatenkantoor Van Riel Familierecht is scheidingsmediation. “Mediation bij echtscheiding is een populaire en mooie oplossing. Beide partijen worden begeleid naar afspraken over alle gevolgen van hun uit elkaar gaan. Ook als het emotioneel of financieel lastig lijkt. Bij mediation gaat iedereen zo goed mogelijk de deur uit”, licht Bauke Lien toe. “De relatie blijft dan werkbaar (zeker ook belangrijk als er kinderen zijn) en er worden afspraken gemaakt waar beide partijen zich in kunnen vinden en die worden schriftelijk vastgelegd. Ander voordeel ten opzichte van een rechtszaak is dat het financieel voordeliger is te kiezen voor een mediator. De kosten worden verdeeld tussen beide partijen en doorgaans is de afwikkeling sneller. Als mediator kun je samen met de cliënten tot creatieve – en maatwerkoplossingen komen, omdat je veel meer ingaat op details die er toe doen. Dat is tijdens een rechtszaak vaak niet het geval. De rechter ontmoet je 1 keer en bij die uitspraak moet je je dan neerleggen.”

Details die ertoe doen

Een vooruitziende blik in haar werk als advocaat-mediator is een belangrijke factor. “Hierdoor werken cliënten en ik naar gedegen en toekomstbestendige oplossingen toe, dus eigenlijk voorzie ik situaties die nog wel eens voor ruzie kunnen zorgen nadat je uit elkaar bent.” 

En als mediation geen optie is? “Dan is het doel voortvarend en ferm procederen met een zo goed mogelijke uitspraak voor de cliënt.”

Voor meer informatie en contact zie www.vanrielrecht.nl of bel met 0592-205052.