Cheque van 1034 euro voor Stichting Wensambulance Noord Nederland

STADSKANAAL - In de weken voor kerst zijn leerlingen van het Noorderpoort en Ubbo Emmius Stadskanaal druk bezig geweest met het voorbereiden van de kerstmarkt op 19 december.

Voor het goede doel werden verschillende producten van tevoren gemaakt en tijdens de dag zelf tijdens workshops in het kader van het vak CKV (Cultureel Kunstzinnige Vorming). Zo waren er onder andere prachtige houten en metalen lichtobjecten te koop, handgemaakte kerstdecoraties en sieraden, kniepertjes, oliebollen, wafels, soepen en broodjes, wolschilderijtjes en kerststukjes te vinden.

Daarnaast kon je bijvoorbeeld ook nog je auto laten wassen bij motorvoertuigentechniek. De kerstmarkt werd mede mogelijk gemaakt door een aantal bedrijven uit Stadskanaal.

De kerstmarkt is naast het steunen van een goed doel ook een mooie gelegenheid om de deuren open te zetten en ouders, familie, vrienden en belangstellenden op locatie Sportparklaan uit te nodigen. Dit jaar waren buiten ook verschillende kramen met producten en warme versnaperingen te vinden. Het evenement werd sfeervol verlicht door een aantal vuurkorven.

Docenten en leerlingen zijn erg trots op hetgeen ze samen gepresteerd hebben! De opbrengst van de markt is 1034 euro. Het geld is vanmorgen overhandigd aan Stichting Wensambulance Noord Nederland.