Eerste team voor Samenloop voor Hoop is binnen

TER APEL/STADSKANAAL - Een stel collega's van Humanitas DMH Ter Apel, een woonvoorziening voor verstandelijk gehandicapten, heeft besloten zich als team in te schrijven voor deelname aan de Samenloop voor Hoop in Stadskanaal op 13 en 14 juli dit jaar.

Ingrid heeft reeds twee maal meegedaan in Groningen en Marrie één keer. Zij hebben hun collega's enthousiast gemaakt met hun verhalen daarover met als gevolg dat ze nu al een team van zeven vrouwen bij elkaar hebben. "En waarschijnlijk komen er nog wel een paar bij," aldus Ingrid. Op bezoek bij Diana die als teamcaptain is aangesteld, hebben de zeven vrouwen zich verzameld en het komt over als een gezellige en enthousiaste club.

Desgevraagd blijkt de motivatie voor deelname ook vooral dáárin te schuilen: het gezellig samen met elkaar iets doen voor de medemens, voor een goed doel. Dat doen ze op al hun werk maar gaat dus gewoon door in de vrije tijd. En ze staan al te popelen om te beginnen. Het bruist reeds van ideeën voor activiteiten waarmee ze van te voren geld bijeen kunnen garen: van geluksengeltjes maken en verkopen tot auto's wassen, ontbijtservice opzetten, bingo's houden en nog veel meer. Ze verwachten met elkaar toch wel zo'n 1000 euro binnen te kunnen halen.

Aan enthousiasme ontbreekt het in elk geval niet. De ervaren Ingrid waarschuwt haar collega's wel dat ze over die 24 uur wandelen als team ook niet te licht moeten denken. Het is wel een ervaring die je niet in de koude kleren gaat zitten. "Vooral op het laatst, als je al een tijd gelopen hebt, en zeker wanneer de laatste ronde is aangebroken en de totale opbrengst wordt bekendgemaakt, is het een emotionele aangelegenheid", vindt Ingrid. "Maar het mag ook wel even zwaar zijn" zegt Marrie, "Mensen met kanker hebben het ook zwaar, daar mag je ook wel iets van voelen al is dat dan in vergelijking nog niets."

Hoe ze het dan voor elkaar krijgen als collega's allemaal in datzelfde weekend vrij te hebben? "Oh, simpel genoeg" glundert Marrie, "Ik doe de planning op het werk!" En de naam waaronder het team zich heeft ingeschreven: 'De Wandelende Takken'? Och, die is zomaar spontaan boven komen drijven. En bij dit gezellig clubje vrouwen past ook geen andere gedachte . . .

Benieuwd? Meld je ook aan met je clubje op: www.samenloopvoorhoop.nl/stadskanaal