't Aol' Volk speelt 'Die lieve oom Ferdinand' in Theater Geert Teis in Stadskanaal

STADSKANAAL -De Drentse vereniging 't Aol' Volk uit Emmen brengt vrijdag 25 januari het Drentstalige blijspel Die lieve oom Ferdinand op de planken van Theater Geert Teis in Stadskanaal.

Het verhaal is geschreven door Harm Dijkstra uit Sleen.

In de oude Strubbenhoeve krijgen de twee gezusters en hun broer Jansen een brief van hun steenrijke oom Ferdinand die al zestig jaar in de Verenigde Staten woont. Hij voelt zijn einde naderen en wil de dagen die hem nog resten doorbrengen in zijn ouderlijk huis.

De boodschap wordt met wisselend enthousiasme ontvangen, want de oude dienstmeid Bertha slijt haar laatste dagen ook al in het zelfde huis. Maar het vooruitzicht van een vermogende, gulle oom haalt uiteindelijk iedereen over de streep.

De slechtziende oom Ferdinand is in de veronderstelling dat in de hoeve en het dorp alles nog is zoals dat ook was toen hij uit Nederland vertrok. Hij meent ook dat voor geld alles te koop is. Oom Ferdinand, bijgestaan door zijn oude, eigenzinnige butler Lukas, wordt op hilarische wijze in de watten gelegd en om de tuin geleid.

Tegelijkertijd wil juffrouw Datema van de afdeling burgerzaken en immigratie van het gemeentehuis nog wel even roet in het eten gooien.

Maar waarom is oom Ferdinand eigenlijk ooit geëmigreerd?

De voorstelling in Theater Geert Teis begint om 20.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.theatergeertteis.nl