Kunstenschool ZG en De Rijdende Popschool starten popscholen in Stadskanaal en Ter Apel.

STADSKANAAL - Kunstenschool ZG en De Rijdende Popschool gaan de krachten bundelen in de gemeenten Stadskanaal en Westerwolde.

Door het oprichten van popscholen laten zij nog meer mensen gezamenlijk muziek maken. Sinds 2016 werken de twee organisaties al samen. Docenten van Kunstenschool ZG en De Rijdende Popschool geven bijvoorbeeld gezamenlijk les op CBS de Rank in Onstwedde.

Gratis kennismakingslessen

De komende tijd wordt de samenwerking intensiever door de opstart van popscholen in Stadskanaal en Ter Apel. Er worden gratis kennismakingslessen gehouden die voor iedereen toegankelijk zijn. Ervaring is niet nodig en je hoeft geen eigen instrument te bezitten.

In Stadskanaal vindt een kennismakingsles plaats op dinsdag 29 januari in Kunstenschool ZG aan het Raadhuisplein 2. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen vrijblijvend een kijkje komen nemen en meedoen van 15.30 tot 17.00 uur. Van 17.00 tot 18.00 uur is iedereen welkom van 12 tot en met 80 jaar.

In Ter Apel wordt een kennismakingsles gehouden op woensdag 30 januari in RSG Ter Apel aan de Oude weg 41. Kinderen van 8 tot en met 12 jaar kunnen vrijblijvend een kijkje komen nemen en meedoen van 15.30 tot 17.00 uur. Van 17.00 tot 18.00 uur is iedereen welkom van 12 tot en met 80 jaar.

Bandjes samenstellen

Na de kennismakingslessen worden bandjes samengesteld die een week later beginnen met het repeteren van zelf gekozen popnummers. De bands worden begeleid door een professionele bandcoach met een achtergrond in de popmuziek. Hierbij wordt gekeken naar wat welk instrument je wilt bespelen. Dit kan gitaar, basgitaar, drums, piano of zang zijn en dit mag per liedje wisselen.

De bands spelen samen in series van elf lessen. Elke serie wordt steeds afgesloten met een presentatie voor publiek, waarbij de gerepeteerde nummers worden gepresenteerd. Na de presentatie start er weer een nieuwe serie van elf lessen.