Doelstelling 920 abonnementen voor snel internet buitengebied Borger-Odoorn niet gehaald

EXLOO - Het aantal aanmeldingen voor glasvezel in het buitengebied van Borger-Odoorn is blijven steken op 867.

Om te starten met de aanleg zijn er 920 contracten nodig. Het bestuur van de coöperatie beraadt zich de komende weken op mogelijke alternatieven.

Initiatiefnemer Breedband Borger-Odoorn is teleurgesteld dat het gestelde doel niet gehaald is en er niet gestart kan worden met de aanleg van een glasvezelnetwerk. “We zijn op 15 november begonnen met onze campagne en de afgelopen twee maanden hebben zich 867 mensen aangemeld. “Dat is op zich een prachtig resultaat. Het laat zien dat er wel degelijk veel belangstelling is”, vertelt Marten van Vliet van de organisatie. “Maar het is te weinig om tot aanleg over te gaan.”

Complimenten aan dorpsambassadeurs

Breedband Borger-Odoorn heeft in een korte tijd 867 inschrijvingen gerealiseerd. Volgens Van Vliet is dat voor een groot deel te danken aan de inzet van de dorpsambassadeurs die bij de huizen langs zijn gegaan. “Zij hebben een belangrijke rol gespeeld bij het werven van leden door glasvezelvragen van dorpsgenoten te beantwoorden en onduidelijkheden over glasvezel op te helderen.

Voor een gezonde businesscase hebben we minimaal 920 contracten nodig. We zitten er dichtbij, maar het is niet genoeg”, aldus Van Vliet.

De komende weken gaat het bestuur van de coöperatie onderzoeken of er alternatieve scenario’s mogelijk zijn.

Meer informatie over het glasvezelproject is beschikbaar op de website van Breedband Borger-Odoorn: www.breedbandborger-odoorn.nl