Dorpscoöperatie Gasselternijveen krijgt een nieuwe bus

GASSELTERNIJVEEN - Glunderende gezichten in Gasselternijveen. Op donderdag 24 januari wordt de nieuwe bus van de dorpscoöperatie feestelijk in gebruik genomen.

"Met de ingebruikname gaat één van de belangrijkste wensen van vele inwoners van het dorp in vervulling", vertelt voorzitter Piet Wolters van de dorpscoöperatie. "Zorgen voor adequaat vervoer voor de inwoners, die hun eigen vervoer niet (meer) zelf kunnen regelen."

"Met de ruime personenbus kunnen voortaan alle deelnemers van de Huiskamer, de sociale dagopvang in het dorp, gehaald en gebracht worden", vervolgt Wolters. "Tot nu toe werden ze vervoerd met de Gouden Koets, maar helaas ging die te veel gebreken vertonen, waardoor het zeer gewaardeerde vervoermiddel niet langer op verantwoorde wijze ingezet kon worden."

Dankzij subsidies van het Rabofonds van de Rabobank Assen en Noord Drenthe en het Leefbaarheidsfonds van de Gemeente Aa en Hunze heeft de dorpscoöperatie een zeer geschikte personenbus bij Taxi Dorenbos uit Norg kunnen aanschaffen. Met de bus kunnen acht deelnemers vervoerd worden.

De bus kan voor meerdere doeleinden gebruikt worden. Een werkgroep van de coöperatie beraadt zich op de verschillende mogelijkheden om de bus op een zo breed mogelijk terrein ten dienste van de inwoners van Gasselternijveen en omgeving te kunnen stellen.

De feestelijke ingebruikname is donderdag 24 januari om 10.30 uur op het plein voor MFC De Spil in Gasselternijveen.

Voorzitter Piet Wolters van de dorpscoöperatie. Foto: Paul Abrahams