Theater Geert Teis pakt uit met eigen productie voor het hele gezin

STADSKANAAL - Op zaterdag 26 en zondag 27 januari is het weer Nationaal Theaterweekend. Bij een groot aantal theaters zijn alle voorstellingen tijdens dit weekend te bezoeken voor 10 euro.

Naast de verschillende voorstellingen worden ook randactiviteiten gehouden. Ook bij Theater Geert Teis in Stadskanaal. Het theater heeft namelijk een geheel eigen productie ontwikkeld, waarbij de geschiedenis van het theater en de nieuwe Teis Kids Club centraal staan.

'Spitz je oren'. Zo heet de spannende interactieve audio- theatertour met acteurs voor het hele gezin. Bezoekers gaan samen met Teisje, de nieuwe mascotte van de Teis Kids Club, op ontdekkingstocht door het theater. Achter de schermen kom je op plekken waar normaliter geen publiek mag komen. Samen met Teisje komen de bezoekers bijzondere personages tegen die allemaal een belangrijke rol spelen in de geschiedenis van het theater in Stadskanaal, zoals de schrijver Geert Teis Pzn zelf.

De tour is vooral gericht op kinderen, die actief mee kunnen doen door zelf het licht te bedienen of muziek onder scenes te zetten. Op deze manier worden de kinderen niet alleen actief onderdeel van de tour, ze leren ook nog eens erg veel over alles wat er in het theater moet gebeuren om een voorstelling succesvol te laten verlopen.

Theater Geert Teis vindt het belangrijk dat kinderen opgroeien met theater. Daarom worden er niet alleen eigen producties zoals 'Spitz je oren' ontwikkeld, maar is er ook een heuse kidsclub opgericht. Kinderen mogen hier gratis lid van worden en ontvangen een leuk clubboek, een eigen membercard en speciale acties voor jeugdvoorstellingen.

Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor 'Spitz je oren'. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website www.theatergeertteis.nl of via de theaterkassa op dinsdag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur. Tickets kosten 5 euro per persoon.