Tiende editie hobby- en verzamelbeurs in d’ Ekkelkaamp in Onstwedde

ONSTWEDDE - Tientallen hobbyisten en verzamelaars uit Onstwedde en wijde regio presenteren zich op zaterdag 2 februari tijdens de hobby- en verzamelbeurs in d’ Ekkelkaamp in Onstwedde.

De beurs wordt voor de tiende keer gehouden en er is wederom heel veel te zien en te beleven.

De beurs, georganiseerd door de verzamelaars Hessel Troost, Robert Timmer, Harm Lutjeboer en Henk van der Heide, brengt elk jaar zo'n duizend bezoekers op de been.

"En iedereen is enthousiast, zowel het publiek als de standhouders"’, vertelt Hessel Troost. "Ook dit jaar waren alle stands vroegtijdig volgeboekt en krijgt de organisatie alle steun vanuit Onstwedde. De beheerders van d’ Ekkelkaamp, de lokale ondernemers, wij doen hier nooit op iemand tevergeefs een beroep. Het is fantastisch. Dat draagt bij aan een mooie, gratis toegankelijke beurs. En daarvoor zijn wij iedereen bijzonder dankbaar.’"

Standhouders zijn mensen met de meest uiteenlopende hobby’s en verzamelingen. Zo is Geesje Beikes uit Vlagtwedde aanwezig met een collectie zelfgemaakte kaartjes en laat Jacob Kiewiet uit Onstwedde zijn modelbouwcollectie zien. Beika Kruit uit Alteveer toont tijdens de beurs haar verzameling mandala’s. Boelo Scheeves uit Winschoten is aanwezig met een collectie modelbouwboten en Alie van der Laan uit Stadskanaal laat zijn verzameling model-postauto's zien. Bianca en Wim Velema uit Stadskanaal tonen hun collectie vrachtauto miniaturen en Geert Wilts uit Onstwedde laat zien wat zijn hobby genealogie precies inhoudt.

De hobby- en verzamelbeurs op zaterdag 2 februari is van 10.00 tot 16.00 uur. De toegang is gratis.