Uitvoering toneelvereniging De Vriendenkring in Meester Hekman Hoes in Drouwen

DROUWEN -De toneelvereniging De Vriendenkring uit Drouwen brengt zaterdag 26 januari onder regie van Hennie Belt het blijspel 'As ’t niet aans kan, maken kleren de man' op de planken van het dorpshuis Meester Hekman Hoes in Drouwen.

Het vrolijke verhaal is in het Zuid-oost Drentse dialect geschreven door Jannes Bennen uit Weiteveen.

Het verhaal speelt zich af in een winkelpand midden tussen rammelende kledingrekken, een obscure naaimachine en spannende pashokjes.

Koert Bos runt een kledingverhuurbedrijf dat hij vanwege het succes graag wil uitbreiden. Alleen buurman Dirk Brunning ziet dat niet zitten en heeft bij de gemeente bezwaar tegen de uitbreiding aangetekend. Waarom hij tegen de uitbreiding is wil hij echter, tot wanhoop van Koert Bos, niet zeggen. Die is er ‘knap gramietig over’.

Met vereende krachten proberen onder meer tante Gees, Koert’s vader en zijn vaster naaister Toos achter de waarheid te komen en de gemeente te bewegen toch een vergunning voor de verbouwing af te geven. Daarbij wordt geen middel onbenut gelaten. Zelfs de wethouder 'Poepie' Geert Jansen wordt ‘amoureus in het pak gestoken’ om een positieve beslissing van de gemeente te bespoedigen.

Als het kledingverhuurbedrijf door de gemeente wordt benaderd om bij het afscheid van een wethouder een ludieke bijdrage te verzorgen lijkt de hele zaak toch nog een positieve wending te krijgen. Lijkt……….want in dit blijspel in drie bedrijven blijkt niets te zijn wat het lijkt.

De uitvoering begint om 20.00 uur. Een kaartje kost zes euro, donateurs hebben gratis toegang.