Jumper & Schutrups Dogwalk met canicross funcross

EXLOO - De zesde editie van de Jumper & Schutrups Dogwalk kent iets nieuws. De canicross funcross.

Op zaterdag 2 februari kunnen hondenliefhebbers met hun honden niet alleen de uitgezette routes wandelen, maar ze hebben ook de mogelijkheid om te gaan crossen met hun viervoeters.

Nu al is gebleken dat na vijf edities de Jumper & Schutrups Dogwalk een traditie is geworden. De vorige jaren kwamen steeds meer dan duizend eigenaren met hun honden naar Exloo om vijf of tien kilometer te wandelen door de prachtige natuur. Ook dit jaar zijn er weer tal van activiteiten voor zowel de honden als hun baasjes in de feesttent bij de start en op het Denkplein. Onder meer zijn er deskundigen over hondenvoeding, vachtadviseurs, zijn er proeflessen, hondentaarten maken en staan er leuke kraampjes.

Op http://Jumper & Schutrups Dogwalk met canicross funcross staan alle activiteiten van deze dag.

De organisatie wijst er op dat alle honden moeten zijn aangelijnd en dat poepzakjes niet vergeten moeten worden.

Hardlopen met de hond

Canicross is hardlopen met een hond door de natuur. Mens en hond hebben een tuigje aan en zijn met elkaar verbonden met een elastisch koord. Doordat de hond je voorttrekt, is het mogelijk hogere snelheden dan normaal te halen.

Voor de meeste deelnemers aan de Jumper & Schutrups Dogwalk zal het een kwestie van kijken en verwonderen zijn, want de canicrossers hebben eind vorig jaar al deelgenomen aan een clinic onder leiding van Sandra Koning en Kim Backstrom van KSCaniSports. Zij zeggen: “Want wat is er leuker dan met je hond door de bossen rennen en samen een team te vormen!” De beide vrouwen zijn op 2 februari ook aanwezig. “Ons doel is te laten zien hoe geweldig deze sport is en hoe je goed voorbereid met je hond op pad kunt gaan, de natuur in. We helpen je graag op weg met het juiste materiaal en informatie.”

Wil je meewandelen of meedoen aan de canicross funcross schrijf je dan nu al in op www.schutrups.nl De inschrijfkosten per persoon zijn 3,50 euro. Hiervan gaat één euro naar Staatsbosbeheer. Iedere deelnemer krijgt een goed gevulde goodiebag. De start is om 10.00 uur bij de feesttent in Exloo aan de Zuiderhoofdstraat 13 bij de winkel van Schutrups Schoenen.

U wilt meer informatie? Bel Schutrups Exloo, 0591- 549093.