Nieuwe subsidieregeling gemeente Aa en Hunze: energiebesparing voor particulieren

GIETEN - Vanaf 1 februari heeft de gemeente Aa en Hunze een nieuwe subsidieregeling: Energiebesparing Particulieren.

Dat heeft wethouder Co Lambert vanavond bekend gemaakt tijdens de Bespaarmarkt in het gemeentehuis.

De nieuwe subsidieregeling kan onder andere gebruikt worden voor isolatie van de woning, de aanschaf van een warmtepomp of het plaatsen van een zonneboiler. Het verduurzamen van de woning zorgt voor een lagere energierekening, meer comfort en het is goed voor het milieu.

De afgelopen jaren heeft de gemeente Aa en Hunze diverse instrumenten gehad om inwoners te helpen om energiebesparende maatregelen te nemen. Dit zijn bijvoorbeeld de Zonnelening, de actie Zon zoekt Drent en kortingsbonnen voor warmte- en energiescans. Veel inwoners hebben hier gebruik van gemaakt. Voor veel particuliere woningbezitters is nu wel bekend waar het meest effectieve bespaar potentieel zit. De nieuwe subsidieregeling helpt de woningbezitters om tot actie over te gaan!

Hoogte subsidie

Bij één van de maatregelen kan een subsidie van 20 procent van de totale kosten worden gekregen (met een maximum van 500 euro). Bij twee of meer maatregelen is dat 25 procent (met een maximum van 1000 euro).

Meer informatie en voorwaarden van de regeling staan op www.aaenhunze.nl/duurzaamheid en op www.drentsenergieloket.nl

Kortingsbonnen

De kavelkorting voor energieneutrale particuliere nieuwbouw en de kortingsbonnen voor warmte- en energiescans vervallen per 1 februari 2019. De kortingsbonnen voor warmte- en energiescans kunnen nog tot 1 maart 2019 worden ingewisseld.