De Spil Expres vervangt de Gouden Koets in Gasselternijveen

GASSELTERNIJVEEN -Glunderende gezichten in MFA de Spil in Gasselternijveen. Daar is vanmorgen de nieuwe bus van de dorpscoöperatie de Brug feestelijk in gebruik genomen.

De onthulling vindt plaats door leerlingen van de twee basisscholen die een dansje maken en een liedje zingen.

"Met de ingebruikname gaat één van de belangrijkste wensen van vele inwoners van het dorp in vervulling", vertelt voorzitter Piet Wolters van de dorpscoöperatie. "Zorgen voor adequaat vervoer voor de inwoners, die hun eigen vervoer niet (meer) zelf kunnen regelen."

"Met de ruime personenbus kunnen voortaan alle deelnemers van de Huiskamer, de sociale dagopvang in het dorp, gehaald en gebracht worden", vervolgt Wolters. "Tot nu toe werden ze vervoerd met de zogeheten Gouden Koets, maar helaas ging die te veel gebreken vertonen, waardoor het zeer gewaardeerde vervoermiddel niet langer op verantwoorde wijze ingezet kon worden."

Dankzij subsidies van het Rabofonds van de Rabobank Assen en Noord Drenthe en het Leefbaarheidsfonds van de Gemeente Aa en Hunze heeft de dorpscoöperatie een zeer geschikte personenbus bij Taxi Dorenbos uit Norg kunnen aanschaffen. Met de bus kunnen acht deelnemers vervoerd worden.

De bus krijgt bij de Spil een gereserveerde parkeerplaats. De naam de Spil Expres is bedacht door Fenny Dussel.

Een werkgroep van de coöperatie gaat in de komende tijd nadenken over de mogelijkheden om de bus vaker in de week in te zetten in de strijd tegen eenzaamheid. Gedacht wordt aan bijvoorbeeld rondritten door de gemeente Aa en Hunze, maar ook aan een bezoek aan de markt op zaterdag in Stadskanaal. Ideeën zijn van harte welkom.

Wethouder Henk Heijerman van de gemeente Aa en Hunze steekt de loftrompet over de inzet van de dorpscoöperatie om bewoners van Gasselternijveen en omliggende dorpen veilig naar de Huiskamer in de Spil te brengen. "De GADO - De Gasselternijveensche Autobusdienst Onderneming - vergroot de leefbaarheid. Als college van burgemeester en wethouders hebben we veel waardering voor dit project en daarom hebben we net als de Rabobank geld op tafel gelegd. Het is een prima bus met een kilometerstand van 230.000. Deze bus kan nog jaren mee."

Paul Abrahams