Boerenrockfestival in Drouwenermond krijgt een kinderbestuur

DROUWENERMOND -Het Boerenrockfestival in Drouwenermond heeft de wind in de zeilen.

De kaartverkoop voor de dertiende editie loopt als een tierelier en alle beschikbare plaatsen op de camping zijn inmiddels gereserveerd.

Het evenement aan de rand van het dorp tussen Stadskanaal en Gasselternijveen vindt plaats van donderdag 22 tot en met zondag 25 augustus. Vorig jaar werd een nieuw record verbroken; de teller bleef steken op 35.000 bezoekers.

"We hebben met name vorig jaar een flinke stap gemaakt", glundert René Boiten die sinds een jaar of zeven de voorzitter is van het organisatiecomité. "De verwachting is dat het aantal bezoekers verder blijft toenemen."

De 45-jarige inwoner van Drouwenermond is min of meer vanaf het eerste uur besmet met het Boerenrockfestival. "Ik ben ooit begonnen als vrijwilliger, die in de koelwagen fusten bier moest omkoppelen. In de beginjaren kwamen de meeste bezoekers uit Drouwenermond en omliggende plaatsen, maar de cirkel is in de loop der tijd steeds groter geworden. Hier kijk maar op het lijstje dat beschikbaar is dankzij de verkoop via de website. Van Amersfoort tot Enkhuizen en van Rotterdam tot Appingedam. Onze bezoekers komen werkelijk overal vandaan. Ook uit het buitenland. Alleen de provincies Zeeland en Limburg blijven wat achter."

Reuzenrad als blikvanger

Beleving is het toverwoord, benadrukt Boiten. "Vier dagen lang is werkelijk van alles te doen. Muziek, cross en allerhande vertier. We presenteren een fantastisch muziekprogramma met voor ieder wat wils. Van Mooi Wark tot Jannes en verder wordt dit jaar een reuzenrad geplaatst als blikvanger die vanuit de wijde regio is te zien. Ik weet zo niet hoe hoog de attractie is, maar het is beslist geen kinderachtig reuzenrad."

Zo'n 350 vrijwilligers zijn in touw om het festival in augustus in goede banen te leiden. "Er moet veel gebeuren", weet Boiten. "Niet alleen voor en tijdens het festival, maar zeker ook na afloop. Gelukkig kost het nog steeds weinig moeite om voldoende handen te vinden, want iedereen vindt het namelijk leuk om mee te helpen. Het is één grote familie en iedereen werkt hard mee. Er heerst een onvervalste hands-on mentaliteit. Met elkaar de schouders eronder zitten."

Kinderbestuur

Het Boerenrockfestival is een festival voor jong en oud. Ook de jongste bezoekers kunnen zich prima vermaken. Mede dankzij het kinderbestuur van het Boerenrockfestival dat is opgericht. "Een aantal kinderen van bestuursleden en vrijwilligers mag serieus meedenken over de activiteiten die voor de jeugd worden georganiseerd. Willen ze kinderdisco, een ballonnenclown, een springkussen of een optreden van een bekende artiest? Prima, ze krijgen een eigen budget en daarmee moeten ze het doen."

Vrijkaarten Boerenrockfestival

De lezers van deze krant maken kans om het festival vier dagen lang gratis te bezoeken. Er worden namelijk vijf setjes van twee passe-partouts verloot. Een passe-partout kost normaal gesproken 40 euro per stuk.

Stuur voor vrijdag 1 februari uiterlijk 20.00 uur een mail naar kanaalstreek@ndcmediagroep.nl

Vermeld in ieder geval naam, adres en woonplaats. De winnaars krijgen 's avonds bericht via de mail.

Paul Abrahams