Actie Lions Club De Johan Semslanden goed voor 1296 pakken koffie

MUSSELKANAAL - Alle ingezamelde punten van Douwe Egberts zijn geteld. De Lions Club De Johan Semslanden in Musselkanaal hebben er een flinke klus aan gehad. In totaal werden maar liefst 648.000 punten geteld. Punten op pakken koffie, Senseo, thee: gigantische verzamelingen punten.

"Je zou toch denken dat het elk jaar wel wat minder zal worden, immers de grote verzamelingen zullen wel al eens zijn ingeleverd", vertelt Hilco Ketelaar van de Lions club. "Maar het zijn er dit jaar zelfs veel meer dan het vorige jaar. Maar liefst 23 procent meer dan in 2017."

Voor elke 500 punten doneert Douwe Egberts een pak koffie van 250 gram voor de regionale voedselbanken. Afhankelijk waar de punten in de dozen bij de supermarkten zijn gedoneerd worden de pakken koffie over de regionale voedselbanken verdeeld. "En dat is precies wat wij met de actie voor ogen hebben: dichtbij in de buurt blijven met de donatie."

De voedselbanken zijn er maar wat blij mee. Willem van Veen van de voedselbank Zuid Oost Groningen zegt dat hij bijna door de geschonken pakken koffie van het vorige jaar heen is. "Juist koffie kun je goed bewaren en we doen het bij de boodschappen bij feestdagen en verjaardagen. Dan is dat beetje extra echt welkom. En we zeggen er dan bij dat ze de zegeltjes weer bij ons moeten inleveren en ook worden zegeltjes bij kennissen en familie gevraagd. We hebben met elkaar veel punten geteld. De actie leeft het hele jaar door." zegt Willem.

De inzameldozen hebben gestaan in de plaatsen Stadskanaal, Sellingen, Vlagtwedde, Musselkanaal, Ter Apel, Gasselternijveen, Borger en Odoorn. Aan de hand van de tellingen worden de 1296 pakken verdeeld over Zuid Oost Drenthe met 240 pakken en Zuid Oost Groningen met 1056 pakken. De actie is niet meer weg te denken en zal in december van dit jaar weer gehouden worden. "Blijven verzamelen dus", benadrukken Hilco Ketelaar en Willem van Veen.