Henk en Alie Klok van de sportwinkel gaan met pensioen

STADSKANAAL - Op donderdagavond 28 februari om negen uur draaien Henk en Alie Klok voor de laatste keer de deur van hun sportwinkel aan de Europalaan in Stadskanaal op slot.

Het is mooi geweest, het sympathieke echtpaar uit Nieuw-Buinen gaat met pensioen.

"Inderdaad, het gaat nu snel. Nog een paar weken, dan kunnen de klanten niet meer bij ons terecht", vertelt Henk. "We hebben in het voorjaar van 2018 al besloten om te stoppen. Ik ben 67 jaar, Alie is een jaartje ouder. We zijn nog gezond en we willen nog van het leven genieten. Wandelen, fietsen, vakantie vieren en zeer regelmatig kijken naar onze sportende kleinkinderen. Als je met z'n tweeën een winkel runt, dan is het hard werken en lange dagen maken. Er is weinig gelegenheid voor ontspanning. Het is nu de hoogste tijd geworden om er een punt achter te zetten."

In eerste instantie is besloten om de winkel met ingang van 1 januari te sluiten, maar in overleg met de verhuurder is het tijdstip verplaatst naar 1 maart. "We hadden eerlijk gezegd gehoopt dat de zaak zou worden overgenomen, maar nu gaan we in de komende maand de winkel leeg verkopen. De artikelen gaan met hoge kortingen de deur uit."

Henk heeft van jongs af aan in verschillende sportwinkels gewerkt. Bij Gans in Assen, Polling Sport in Veendam, Sportshop '74 in Winschoten, De Jonge Sport in Stadskanaal en bij Nuismer Sport in Borger en Stadskanaal. Sinds augustus 2006 runt hij samen met Alie een eigen sportwinkel. "We hadden natuurlijk geen goede start, want we vielen enkele maanden later midden in de economische crisis. Dat hadden niet veel mensen verwacht. Toch kijken we met een goed gevoel terug op de afgelopen 12,5 jaar. We hadden het niet willen missen."

In de loop der jaren is Sport-inn Klok Sport uitgegroeid tot de running specialist in de Kanaalstreek en omgeving. Ook voor sporten als onder (veel) meer voetbal, korfbal en handbal konden klanten zes dagen in de week terecht. De vele vaste klanten steken de loftrompet over het uitgebreide assortiment, de deskundigheid, de service en de steevast hartelijke ontvangst. Binnenlopen in de winkel voelde telkens als een warme jas, de gunfactor was daarom ook heel hoog.

"Er zijn heel wat gesprekken gevoerd aan de koffietafel", blikt het echtpaar terug. "We hebben met klanten lief en leed gedeeld en dat gaan we ook best wel missen. Zeker weten."

Paul Abrahams