Toneelgroep Emmer-Compascuum speelt ’n Schat van ’n brombeere

EMMER-COMPASCUUM - De toneelgroep Emmercompas brengt zaterdag 9 februari het blijspel ’n Schat van ’n brombeere op de planken van buurthuis De Viersprong in Emmer-Compascuum.

Het vrolijke verhaal is geschreven door Bern Gombold en vertaald door Ben ten Velde.

In het hilarische stuk onder regie van Eddie Veen en Klaas Siersema heeft de kredietcrisis zo zijn gevolgen. Het bejaarde en bedaarde echtpaar Gijs en Truus van Zanten krijgt nieuwe buren op de camping. Zoonlief Jeroen wil eindelijk wel eens wat geld zien van zijn ouders, die goed bij kas zitten, want hij zit zo als gewoonlijk op zwart zaad.

En dan verschijnen er ook nog nieuwe gasten op de camping. Het eenvoudige echtpaar Jans en Gerda komt kamperen. Vooral Jannes blijkt een ongelikte beer. Zijn schoonmoeder Miep, die ook mee op vakantie is, moet niks van Jannes hebben. Het leidt tot tal van verwikkelingen, waarbij Jannes vaak het ongewenste middelpunt is. Hij heeft voortdurend ruzie met de alleenstaande moeder Maaike, die hem maar een brombeer vindt en probeert hem manieren bij te brengen.

De voorstelling begint om 20.00 uur. Een kaartje kost 7 euro. Tickets zijn te reserveren bij Eddie Veen (0591-353293) en Ben Muller (0591-354125 of 0654948687) Mailen kan ook: info@toneelgroepemmercompas.nl