Nieuwe Ford Couriers voor Lokken Groenvoorziening

STADSKANAAL -Een aantal medewerkers van Lokken Groenvoorziening rijdt sinds vorige week in een splinternieuwe Ford Courier.

Het bedrijf aan de Noordzijde 315 in Gasselternijveenschemond heeft zes bedrijfswagens aangeschaft. De voertuigen - het zijn door de opvallende kleurstelling echte blikvangers - zijn geleverd door Autobedrijf Misker in Stadskanaal. Erik Lokken heeft nog vijf bedrijfswagens besteld. Die worden in de loop van dit jaar geleverd.

"We hebben bewust gekozen voor de Ford Courier", legt Erik Lokken uit. "Vergeleken met de vorige auto's rijden onze medewerkers in een auto die veel veiliger en zuiniger is. Bovendien veel beter voor het milieu, omdat minder CO2 wordt uitgestoten."

"Een uitstekende keuze", weet bedrijfsleider Erik Greven van Autobedrijf Misker. "De Courier heeft vergeleken met andere bestelwagens van dezelfde klasse veel laadruimte en is uitgerust met geavanceerde technieken. Met name door de nieuwe motor wordt zuiniger dan ooit gereden."

Greven steekt de loftrompet over de beslissing van Lokken Groenvoorziening - op de loonlijst staan meer dan 100 namen - om de order te plaatsen in de Kanaalstreek, dichtbij huis. "We hebben een goed gesprek gehad en we waren er eerlijk gezegd snel uit. Dit is het begin van een jarenlange relatie."

Vorig jaar heeft Autobedrijf Misker ook enkele bedrijfswagens geleverd aan LIN, een onderdeel van Lokken Groenvoorziening.

Paul Abrahams