College Aa en Hunze verstrekt subsidie voor glasvezel

GIETEN - Na het college van Gedeputeerde Staten Drenthe heeft ook de college van B&W van de gemeenten Aa en Hunze ingestemd met een subsidie voor de aanleg van glasvezel.

Het college voorziet hiermee in een wens van het lokale inwonersinitiatief Drents Glasvezel Collectief (DGC): een betaalbare, toekomstbestendige internetverbinding voor alle inwoners. DGC heeft in Glasvezel Buitenaf en RE-NET marktpartijen gevonden die glasvezel aan gaan leggen. De subsidie wordt aan deze marktpartijen beschikbaar gesteld.

De subsidies maken het mogelijk dat ook alle zogeheten witte adressen in het buitengebied de mogelijkheid krijgen voor snel internet. Aa en Hunze stelt 776.523 euro subsidie beschikbaar, Ook de provincie Drenthe doet een flinke duit in het zakje.

Wethouder Bas Luinge is verheugd dat glasvezel, zeker in het buitengebied, nu een stap dichterbij komt. "Wij zijn trots op de vrijwilligers van DCG en blij om nu aan deze wens van onze inwoners te kunnen voldoen. Zorg, onderwijs, boodschappen doen: steeds meer diensten worden tegenwoordig via het internet aangeboden. Door de aanleg van glasvezel heeft iedereen de mogelijkheid om hieraan mee te doen. Of je nou middenin een dorp woont, of in het buitengebied."