Financieel steuntje in de rug bij kopen of verbouw woning in gemeente Westerwolde

SELLINGEN - Per 1 februari kunnen alle inwoners van de gemeente Westerwolde gebruik maken van aantrekkelijke leningen als ze een huis verbouwen of energiezuinig willen maken.

Wethouder Bart Huizing: "Hiermee willen we mogelijk maken dat onze oudere inwoners langer op zichzelf kunnen blijven wonen, maar ook maken we het starters makkelijker om een woning te kopen. Daarnaast stimuleren we inwoners om energiebesparende en woningverbeterende maatregelen te treffen."

De gemeente Westerwolde biedt in totaal vier verschillende leningen aan. De starters-, blijvers- en verzilverlening zijn al bekend bij de inwoners. De lening voor duurzaam wonen en energie besparen is per 1 februari ook opengesteld voor alle inwoners van Westerwolde. Deze lening was eerst alleen beschikbaar voor inwoners van de voormalige gemeente Vlagtwedde.

Lening voor duurzaam wonen en energie besparen

Inwoners die hun woning willen verbeteren en/of energiezuiniger willen maken, kunnen in aanmerking komen voor een duurzaamheidslening van 2.500 euro tot maximaal 15.000 euro.

Starterslening

De starterslening is bedoeld voor iedereen die voor het eerst een woning wil kopen, maar niet voldoende hypotheek kan krijgen. Met een starterslening kunnen inwoners net een beetje extra lenen om de woning te kopen. Inwoners kunnen een bedrag lenen tot 25.000 euro.

Verzilverlening

De verzilverlening is een hypothecaire lening op basis van de overwaarde van de woning. De lening is voor huiseigenaren die minimaal de AOW-leeftijd hebben, minimaal 10 jaar. Met de lening kunnen inwoners hun woning moderner, comfortabeler, energiezuiniger en veiliger maken, zodat ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Doordat de overwaarde wordt gebruikt, veranderen de

maandlasten niet. Inwoners kunnen een bedrag lenen van 2.500 euro tot maximaal 50.000 euro.

Blijverslening

Met de blijverslening kunnen inwoners zonder overwaarde ook (preventieve) aanpassingen in hun woning financieren, waardoor ze langer zelfstandig kunnen blijven wonen. Er worden twee soorten leningen aangeboden voor bedragen van 2.500 euro tot maximaal 50.000 euro.

Meer informatie over de leningen is te vinden op westerwolde.nl/subsidies-en-leningen