Alie Pepping wint wisselbeker: ook vrouwen kunnen biljarten

STADSKANAAL/NIEUW-BUINEN De 27ste editie van het Kanaalstreek biljarttoernooi in De Spont in Stadskanaal is gewonnen door Alie Pepping.

De 51-jarige inwoonster van Nieuw-Buinen werd om te beginnen winnaar van de B-poule na een ongekend spannende wedstrijd tegen Willem van Beek en vervolgens werd ook nog eens Willem Kaspers uit Stadskanaal - de winnaar van de A-poule - overtuigend verslagen.

De puike prestatie werd beloond met een wisselbeker en een vleespakket. In totaal heeft ze elf wedstrijden gewonnen. Het is voor de eerste keer dat de wisselbeker aan een vrouw is uitgereikt.

"Ik ben nog steeds aan het genieten", glundert Alie die lid is van de biljartclub HSK, oftewel Het Slappe Keutje uit Stadskanaal. "Ik heb laten zien dat vrouwen ook kunnen biljarten. Het duurde even voordat de B-finale was afgelopen, want er moest maar liefst drie keer een barrage worden gespeeld. De wedstrijd tegen de winnaar van poule A was daarentegen snel klaar."

Het was de eerste keer dat Alie zich had aangemeld voor het biljarttoernooi in De Spont. "Ik heb me laten ompraten", verklapt de medewerkster van supermarkt Aldi in Borger. "We hebben met vier vrouwen van HSK meegedaan. We spelen elke woensdagavond een onderlinge competitie in een woning in Stadskanaal. Ik ben 26 jaar geleden lid geworden van deze kleine biljartclub. Mijn ouders waren al lid. Zij hebben mij enthousiast gemaakt voor het spel."

Volgend jaar staat de naam van Alie Pepping wederom op de lijst met deelnemers. "Vanzelfsprekend ga ik meedoen om mijn titel te verdedigen. Want ik wil laten zien dat het winnen van het biljarttoernooi geen incident was, ha ha."

Paul Abrahams