Koninklijke onderscheiding voor Bennie Schepers en Fekke Veenhuizen

STADSKANAAL - De 61-jarige Bennie Schepers en de 69-jarige Fekke Veenhuizen hebben vanavond een Koninklijke onderscheiding gekregen.

Schepers en Veenhuizen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. De versierselen zijn opgespeld door burgemeester Froukje de Jonge van de gemeente Stadskanaal tijdens een feestelijke bijeenkomst in Zaal Hoekzema.

Bennie Schepers en Fekke Veenhuizen zijn sinds 1 november 1979 actief als zogeheten politievrijwilliger. Bijna veertig jaar hebben ze zich - naast hun alledaagse werkzaamheden - ingezet voor een veilige en leefbare samenleving. Politievrijwilligers worden ingezet bij onder (veel) meer het begeleiden van evenementen, het geven van voorlichting en verkeerscontroles.

Froukje de Jonge stak de loftrompet in haar toespraak over de werkzaamheden die het tweetal heeft verricht in de afgelopen vier decennia. "Hier staan twee bevlogen, rechtvaardige politiemannen in hart en nieren, die altijd met de tijd zijn meegegaan. Twee mannen op wie nooit tevergeefs een beroep werd gedaan als ondersteuning nodig was."