Hillie Koops uit Gasselte wint vrouwenwedstrijd Arnoud Magnin Wintercross

ZUIDLAREN/GASSELTE - Het Rabocup Loopcircuit is vanmorgen van start gegaan in Zuidlaren. Het spits is afgebeten met de Arnoud Magnin Wintercross.

De wedstrijd voor mannen over acht kilometer is gewonnen door Robin Honebecke. De atleet uit Haren pakte de winst met een tijd van 27.47 minuten. Bart van Adrichem uit Klazienaveen volgde ruim een minuut later (29.03) en pakte de tweede plek. Mathijs de Vroome uit Peize werd derde (30.26).

De vrouwenwedstrijd was ongekend spannend. Hillie Koops uit Gasselte en Olga Elling uit Vries gingen de sprint met elkaar aan om het goud. Koops kwam als eerste over de finish (36.04) en Elling moest genoegen nemen met de tweede plaats met een seconde achterstand. De tweede sprint ging tussen Franciska Schutter uit Groningen en Laura Baas uit Utrecht. Schutter wist deze strijd te winnen en pakte zo het brons met een tijd van 37.12 minuten.

Uitslag 4 kilometer:

1. Thijmen van der Loop uit Groningen, 14.35 minuten; 2. Bram Smit uit Noordhorn, 14.54 minuten; 3. Mark van Ginkel uit Ten Boer, 15.46 minuten.

1. Sabine Spreen uit Rolde, 17.03 minuten; Marjan Jager uit Eelde, 17.47 minuten; 3. Daphne Spreen uit Rolde, 18.08 minuten.

Alle uitslagen zijn te vinden op www.uitslagen.nl