Wie wordt voorleeskampioen van de gemeente Westerwolde?

TER APEL - Op donderdag 14 februari lezen de voorleeskampioenen van 11 basisscholen in de gemeente Westerwolde voor in de Bibliotheek Ter Apel.

Wie het mooiste voorleest mag door naar de provinciale ronde in Veendam en wie weet: naar de landelijke finale in Amersfoort.

Een deskundig jury bepaalt welke voorlezer doorgaat naar de volgende ronde. De jury bestaat dit jaar uit wethouder Wietze Potze, Margreet Huiting en Anna Wierenga.

Dit jaar doet een record aantal scholen uit de provincie Groningen mee aan De Nationale Voorleeswedstrijd. Tijdens deze 26ste editie doen maar liefst 152 basisscholen mee. Naast de regionale voorronde Ter Apel vinden nog zestien voorrondes plaats in de provincie Groningen. Tijdens de voorleeswedstrijden komen ze niet alleen, ook trotse ouders en/of klasgenoten komen mee.

Uit onderzoek onder alle deelnemers blijkt dat de afgelopen jaren het boek Achtste groepers huilen niet van Jacques Vriens het vaakst gekozen werd om uit voor te lezen. Andere populaire schrijvers zijn Roald Dahl, Tosca Menten, Francine Oomen, Carry Slee, Rachel Renée Russel. Van de schoolkampioenen is 71% een meisje en 29% een jongen.