Symposium in Hotel Boschhuis in Ter Apel over treinverbinding Groningen - Twente

TER APEL -De ondernemers uit Ter Apel en de gemeente Westerwolde houden op dinsdag 26 februari in Hotel Boschhuis in Ter Apel een symposium over de spoorverbinding Groningen–Twente, ook wel de Nedersaksenlijn genoemd.

Bestuurders van provincies en gemeenten uit Nederland en Duitsland gaan met elkaar en de zaal in discussie over de realisatiekansen.

De bijeenkomst wordt geopend door wethouder Harrie Brunen van de gemeente Westerwolde, waarna Joachim Berends, CEO van de Duitse Bentheimer Eisenbahn, ingaat op de Nedersaksenlijn in een groter Europees verband. Aansluitend volgt een forumdiscussie met de gedeputeerden Fleur Gräper (provincie Groningen), Henk Brink (provincie Drenthe) en Bert Boerman (provincie Overijssel).

Onder leiding van Marcel Nieuwenweg, bekend van RTV Noord, wisselen zij met Friedrich Kethorn (Landrat van de Grafschaft Bentheim), Frans Zoetmulder (HUSA Transportation), Jan de Wit (rector van RSG Ter Apel) en met de aanwezige inwoners en ondernemers van gedachten over een aantal stellingen.

Belangstellenden kunnen zich voor het symposium aanmelden via www.nedersaksenlijn.nl

Nedersaksenlijn

De Nedersaksenlijn is een rechtstreekse verbinding tussen stadsregio Groningen – Assen en Twente, via de ontbrekende schakel tussen Emmen en Stadskanaal.

Door het herstellen van de vroegere spoorlijn tussen Stadskanaal en Ter Apel en deze vervolgens door te trekken naar Emmen, ontstaat er een directe interregionale verbinding tussen de universiteitssteden Enschede en Groningen.

De gezamenlijke ondernemers in Ter Apel en de gemeente Westerwolde hebben daarbij een goede bereikbaarheid van sterke steden, een dynamisch platteland en een structurele versterking van de gehele regio voor ogen.