Grijze dag met regionaal veel regen

Regio - Er zijn flinke perioden met regen en op veel plaatsen valt 10-20 mm neerslag. De zon laat het vandaag geheel afweten. Het natte weer staat in schril contrast met het vooruitzicht naar het eind van de week. Vanaf donderdag krijgen we een serie droge en vrij zonnige dagen. In de zon is het heerlijk weer, maar met 8 tot 11 graden is het in de schaduw toch wat frisjes, meldt WeerOnline.

Donkere wolken trekken over het land en op veel plaatsen valt regen. Later vanochtend wordt het vanuit het zuidwesten tijdelijk wat minder nat. Vanmiddag valt opnieuw regelmatig regen. De regen is wat meer buiig dan in de ochtend met tussendoor ook droge momenten. Bij een bui is ook kans op een klap onweer. Ook vanavond trekt nog een aantal buien over het land.

Regionaal kletsnat

In totaal kan op veel plaatsen 10-20 mm vallen en in het zuidoosten valt lokaal nog wat meer. Aan het eind van de ochtend is het 7-10 graden, maar tijdens de middag wordt het een paar graden kouder. De wind is matig tot vrij krachtig, maar in het zuidwesten kan het aan het einde van de middag en vanavond tijdelijk hard waaien en daarbij is kans op zware windstoten van 75 km/uur.

Morgen trekt in de ochtend een gebied met buiige regen van noord naar zuid over het land. Morgenmiddag is het overwegend droog met een mix van wolken en zon. De dagen daarna is het overwegend droog met wolkenvelden en regionaal wat zon.

Veel zon, maar niet écht lenteachtig

Vanaf donderdag, Valentijnsdag, wordt het zonniger en het vooruitzicht naar vrijdag en het daaropvolgende weekend laat stralend weer zien. De middagtemperatuur ligt tussen 8 en 11 graden. In de zon is het heerlijk weer en er staat maar weinig wind. In de schaduw is het toch wat frisjes en merk je meteen dat het nog geen lente is. De nachten worden wat kouder met kans op een graadje vorst.