Opbrengst benefietavond voor Ronald McDonald bijna 4000 euro

TER APEL - Vrolijke gezichten in Hotel Boschhuis in Ter Apel. De benefietavond voor het Ronald McDonald Huis in Groningen heeft namelijk een bedrag van 3989,50 euro opgebracht.

"Een fantastisch bedrag", glundert woordvoerder Lotte Sterkenburgh van Friends4Twins. Friends4Twins bestaat uit tien Ter Apelers die op 22 en 23 juni in 24 uur samen 500 kilometer gaan fietsen tijdens HomeRide. HomeRide is dé sponsorwielertocht van het Ronald McDonald Kinderfonds. Om mee te mogen doen moet 7000 euro startgeld worden betaald.

"In de afgelopen tijd zijn verschillende activiteiten gehouden om het geld bij elkaar te krijgen", vervolgt Lotte. "En het goede nieuws is dat we inmiddels voldoende geld hebben ingezameld. Sterker: dankzij de benefietavond is de grens van 10.000 euro overschreden."

Terug naar de benefietavond in Het Boschhuis. Alle 350 beschikbare toegangskaarten waren in no-time aan de man gebracht. "Er was zelfs een wachtlijst", blikt Lotte terug. "De telefoon stond werkelijk roodgloeiend. We hadden op hooguit 250 bezoekers gerekend. Maar zoveel belangstelling, dat overtreft onze stoutste verwachtingen. Blijkbaar hebben Friends4Twins en Ronald McDonald Huis in Groningen een hoge gunfactor."

Lotte benadrukt dat Erik van Klinken, René Becker, de Moeflons, DJ Hermen, Henk Harders en de Dikdakkers tijdens de benefietavond belangeloos hebben opgetreden. "Wat een feest, het dak ging er bij wijze van spreken af. Naast de opbrengst van de kaartverkoop, heeft ook Hotel Boschhuis een flinke duit in het zakje gedaan. Met een prachtig resultaat: bijna vier mille."

Ronald McDonald Kinderfonds

Als je kind ziek is, wil je als ouder zo dicht mogelijk in de buurt zijn. Je wilt binnen een paar minuten aan de rand van het bed staan als je kind je nodig heeft. Het Ronald McDonald Kinderfonds biedt gezinnen met een ziek of zorgintensief kind een warm en gastvrij verblijf in logeerhuizen bij ziekenhuizen, huiskamers in de ziekenhuizen en vakantiehuizen. Zo heeft een ziek kind altijd z’n ouders dichtbij. Voor een kus, een knuffel of een verhaaltje voor het slapengaan.

Paul Abrahams