Basisschool De Badde in Musselkanaal leest als een trein

MUSSELKANAAL - OBS De Badde in Musselkanaal heeft afscheid genomen van Schoolschrijver Fabien van der Ham.

Onder het motto ‘De Badde leest als een trein’ toonden de leerlingen aan hun ouders wat ze de afgelopen maanden hebben gemaakt.

Het afgelopen half jaar hadden de leerlingen van OBS de Badde een kinderboekenschrijver in de klas. Schoolschrijver Fabien van der Ham nam de kinderen mee op een avontuurlijke reis en stimuleerde onderweg hun geletterdheid.

Vorige week nam Van der Ham afscheid van de school. De kinderen reisden via de Museumspoorlijn STAR naar Musselkanaal. Daar aangekomen speelden de kinderen een letterspel en konden de ouders de werkstukken van de kinderen bewonderen.

De Schoolschrijver, de basisscholen en de bibliotheek bundelden zo hun krachten om een goed en leuk programma voor de kinderen samen te stellen. De taallessen van de kinderboekenschrijvers kregen een creatieve en speelse invulling, met veel (lees)plezier als belangrijkste doel. “Met dit traject laat de schrijver zien dat lezen en schrijven heel erg leuk is om te doen. Leesplezier draagt bij aan de taalvaardigheid van de leerlingen en dat gunnen we ze allemaal”, aldus Biblionet Groningen, de netwerkorganisatie van de bibliotheken in de provincie Groningen.