Joost aan Huis: de warme bakker aan de deur

ODOORN -De warme bakker aan de deur, een beeld dat veel mensen al vergeten zijn of zelfs niet kennen. Is het een uitstervend ras?

De bakker die heel vroeg opstaat om ziel en zaligheid in 'zijn' product te leggen, deze vervolgens in de wagen laadt om opgewekt brood en banket bij zijn klanten te bezorgen. Of valt het met die zeldzaamheid wel mee?

Sinds een jaar of drie bezorgt Bakker Joost uit Odoorn op bestelling brood in de Kanaalstreek en het Mondengebied. Best wel bijzonder en het idee is vanuit de wens van de klant ontstaan. "Vaak hoorden we mensen zeggen: ik zou willen dat jullie dichterbij zaten, of: ik eet graag brood van de warme bakker, maar ik gun mezelf geen tijd om naar de winkel te gaan", vertelt Ger Hospers. Hij is de spil in het web van Joost aan Huis.

Voor al die drukbezette mensen is er nu dus dé oplossing: Joost aan Huis. Elke bestelling die voor vrijdagavond 18.00 uur is gedaan, wordt stipt op zaterdagmorgen bezorgd door een vast bezorgteam.

En zo breidt Bakker Joost zijn omzetgebied uit door de winkel tot aan de huisdeur te verplaatsen in de Kanaalstreek en het Mondengebied. Ger benadrukt dat elke bestelling welkom is, klein of groot, én dat de bezorging helemaal gratis is. Dat is zoals vroeger: toen kwamen de bakker, kruidenier, melk- en groenteman ook voorrijden voor een brood, fles melk of zak aardappelen.

Ger werkt zelf door de week in de bakkerij en is gespecialiseerd in de bijzondere broodsoorten. Op zaterdag gaat hij graag op pad en geniet van het persoonlijke contact en de reacties op het assortiment.

Elke keer weer is de bezorger blij verrast door de enthousiaste en dankbare reacties aan de deur. Niet alleen het gemak wordt gewaardeerd, maar ook de ambachtelijke producten. De broden van Joost krijgen alle tijd om te rijzen en zijn gemaakt van graan uit de regio, gemalen door een molenaar uit de buurt. Het assortiment taart en koek wordt op het seizoen aangepast en kent altijd weer verrassende aanvullingen. Ger houdt je daarvan als klant persoonlijk op de hoogte.

Er is nog plek voor meer bestellingen in de Joostwagen, hij mag tot de nok toe vol! Lezers die in de Kanaalstreek of het Mondengebied wonen, kunnen zich aanmelden voor een voordelig proefpakket via 0591-580280 of kijk op www.bakkerjoost.nl

"Je ontvangt dan een bestellijst met alle informatie bij de bezorging van het proefpakket", vertelt Ger. "En bij een vervolgbestelling mag je je op een gratis seizoenstaartje verheugen."