Leerlingen Ubbo Emmius maken houten bakken voor Lego League

STADSKANAAL - Het bedrijfsleven en het onderwijs in de Kanaalstreek werken nauw samen om kinderen al op jonge leeftijd in contact te brengen met allerlei vormen van techniek.

Zo is begin vorig jaar het platform Future4Kids opgericht.

Een mooi voorbeeld van een activiteit om jongens en meisjes te interesseren voor techniek is de zogeheten Lego League.

Leerlingen van de groepen zes en acht van dertien van de 22 basisscholen van de scholenorganisaties Perspectief, Primenius en Opron gaan in de komende maanden enkele uren per week aan de slag om een robot te bouwen die uiteenlopende opdrachten moet uitvoeren en waarbij verschillende obstakels moeten worden overwonnen. De laatste negen basisscholen zijn volgend jaar ook van de partij.

De officiële kick-off is binnenkort en op 29 mei vindt in het gemeentehuis een afsluitende bijeenkomst plaats. Vele honderden leerlingen houden dan een presentatie. Dat wordt op voorhand een boeiend spektakel.

Leuk om te vermelden is dat de houten bakken waarin de robots uiteindelijk hun missies moeten gaan uitvoeren, zijn gemaakt door leerlingen van Ubbo Emmius locatie Praktijkonderwijs aan de Gelderselaan in Stadskanaal. Een mooie opdracht. Afgelopen vrijdag zijn de eerste exemplaren afgehaald door vertegenwoordigers van verschillende scholen.

Paul Abrahams