Op de Zandtange in Mussel viert eeuwfeest met een reünie

MUSSEL - Om vast in de agenda te noteren. Op zaterdag 22 juni wordt in Mussel een reünie gehouden.

Het is dit jaar namelijk een eeuw geleden dat de eerste lessen zijn gegeven op de christelijke basisschool Op de Zandtange.

Een commissie van zes personen is druk bezig met de voorbereidingen om de reünie in goede banen te leiden. Dat zijn Hans Boels, Jannie Gelling, Roelf Meems, Luite Middelkamp, Alice Wever en Ellie Wijnholds.

"Er moet veel gebeuren", weten de commissieleden. "Er wordt een grote tent geplaatst naast de school en we hebben goede gesprekken gevoerd met een cateraar. Het is de bedoeling dat in maart een officiële uitnodiging wordt verstuurd met informatie over het programma en de financiële bijdrage. Er ligt nu een voorstel op tafel van ongeveer 30 euro, dat is dan inclusief drinken en eten. Over enkele dagen komen we weer bij elkaar, hakken de laatste knopen door en nemen dan een definitief besluit."

Volgens de commissieleden - ze kijken terug op een fijne schooljeugd en ze kunnen bijkans niet wachten om klasgenoten van weleer weer te ontmoeten - kan het wel eens heel erg druk worden op zaterdag 22 juni in Mussel.

"We hebben eerder een reünie gehouden. De bezoekers van toen hebben al een email gekregen, om de belangstelling te peilen voor een nieuwe bijeenkomst ter gelegenheid van het eeuwfeest van de school. Veel mensen zijn enthousiast. Zeker 300 mensen hebben aangegeven dat ze zich gaan aanmelden. Vooralsnog wordt een tent geplaatst met plek voor 500 personen. Maar heel stiekem hopen we dat te zijner tijd een grotere tent moet worden gehuurd."

De reünie is zaterdag 22 juni van 14.00 tot 20.00 uur. Naast oude herinneringen ophalen met klasgenoten en leerkrachten en lekker eten en drinken is er voldoende gelegenheid om even door het dorp te wandelen.

"Er zijn veel oud-leerlingen in Mussel blijven wonen, maar er zijn in de loop van de tijd ook veel oud-leerlingen verhuisd naar andere regio's van het land. Zelfs naar het buitenland. Die vinden het vast leuk om nog even rond te kijken. Het is de bedoeling dat op een speciale plek in het dorp groepsfoto's worden gemaakt."

De reüniecommissie steekt veel tijd en energie in het achterhalen van meer mailadressen van voormalige leerlingen en leerkrachten van de school.

U wilt meer informatie over de reünie van basisschool Op de Zandtange? Stuur dan een mail naar reuniezandtange100@ziggo.nl

Paul Abrahams