Opsporing verzocht: Man (38) zwaargewond na overval door nepagenten

Drouwenerveen - Een 38-jarige man is zondagavond 10 februari zwaar mishandeld door drie mannen die zich voordeden als agenten. Het drietal overviel zondagavond 10 februari de man in zijn woning aan het Zuideind in het Drentse Drouwenerveen. Dinsdagavond werden meer details bekend tijdens het televisieprogramma Opsporing Verzocht.

Tijdens de overval en de mishandeling was het 4-jarige dochtertje van het slachtoffer ook aanwezig. De man ligt nog in het ziekenhuis. 

Vluchtauto

Het Drentse dorpje telt slechts zo’n 250 inwoners. Een buurtbewoner, een autoliefhebber, denkt het geluid van de mogelijke vluchtauto te herkennen. Mogelijk gaat het om een Audi RS6; de kleur en het type zijn onbekend. De politie komt graag in contact met mensen die zo’n auto zondagavond 10 februari in de omgeving van Drouwenerveen hebben zien rijden. 

Verkleed als arrestatieteam

De drie mannen waren vermomd als een soort arrestatieteam van de politie; een duidelijk signalement ontbreekt. Alle drie waren volledig in het zwart gekleed. Ze droegen onder andere zwarte kistjes, bivakmutsen, een zwarte broek en zwarte kogelwerende vesten. De vesten waren bedrukt met witte letters ‘Politie’. 

Het slachtoffer schatte ze rond de 1.70m lang. Ze spraken onderling Nederlands met een Noord-Afrikaans accent.