Certificaten voor taalbegeleiders van Taalhuis Stadskanaal.

STADSKANAAL - Glunderende gezichten in het Taalhuis in de bibliotheek in Stadskanaal. Daar zijn rond het middaguur certificaten uitgereikt aan een aantal vrijwillige taalbegeleiders.

"Ze hebben allemaal een cursus gevolgd", vertelt Dineke van den Bergh. Zij is coördinator Taalhuis Stadskanaal en Veendam. "Tijdens de vier bijeenkomsten is aandacht geschonken aan onder meer lezen, schrijven en spreken met anderstaligen. De vrijwilligers zijn stuk voor stuk betrokken en ze staan werkelijk te popelen om te mogen beginnen om een steentje bij te dragen. Ik durf ze wel los te laten."

Ook wethouder Johan Hamster van de gemeente Stadskanaal steekt de loftrompet over de vrijwillige taalbegeleiders die in de afgelopen periode zijn 'klaar gestoomd'.

"De laaggeletterdheid in de gemeente Stadskanaal is hoog. Zestien procent van de inwoners - zeg maar 1 op de 6 inwoners - heeft moeite met lezen en schrijven. Onze ambitie is - naast een vestiging van het Taalhuis in Musselkanaal - om minimaal 1000 inwoners in de komende tijd te ondersteunen. Dat is alleen mogelijk dankzij vrijwilligers. Ik ben dan ook heel blij met jullie, omdat jullie bereid zijn om andere mensen te helpen."

Paul Abrahams