Waardering voor vijf helden in de raadzaal in Stadskanaal

STADSKANAAL - In de raadzaal van het gemeentehuis in Stadskanaal zijn vanmiddag drie zilveren medailles van de Maatschappij tot Redding van Drenkelingen uitgereikt.

De versierselen zijn uitgereikt door loco-burgemeester Goziena Brongers van de gemeente Stadskanaal aan Niels Korte, Vasco Pieters en Yvo Buist. Het drietal kreeg daarnaast een oorkonde en een boeket bloemen.

De politieagenten Bonnet Smit-de Vries en Agnetha Kohl werden eveneens in het zonnetje gezet door Brongers. Zij kregen een oorkonde en bloemen.

Terug naar 26 april 2018. Na een inhaalmanoeuvre op de Pekelderstraat belandde de auto van Willeke Lukens en haar zoon Johbian in het naastgelegen kanaal. Johbian weet op eigen kracht de auto te verlaten, dat lukt Willeke niet.

Gelukkig zijn Niels Korte, Vasco Pieters en Yvo Buist in de buurt en zij aarzelen geen moment om te helpen. Na een telefonische melding zijn ook Bonnet Smit-de Vries en Agnetha Kohl snel ter plekke om assistentie te verlenen.

"Dankzij jullie kordate optreden is Willeke gered", benadrukt Brongers. "Jullie hebben met elkaar fantastisch gehandeld."

Paul Abrahams