Huus van de Taol houdt Drents eenakterfestival 'Kört en Goed'

BEILEN -Het Huus van de Taol houdt in maart voor de derde keer het Drentstalige eenakterfestival Kört & Goed. Tien groepen gaan strijden om de hoogste eer. Ze zijn verdeeld over drie voorrondes.

Op vrijdagavond 8 maart spelen de eerste groepen in Zaal Hingstman in Zeijen. Crescendo uit Gieterveen, ADO uit Norg, JEL uit Annerveenschekanaal en De Madammen uit de Veenkoloniën strijden in deze voorronde tegen elkaar.

Op vrijdagavond 15 maart is de volgende voorronde in Zaal Wielens in Noord-Sleen. Bos & Co uit Zwiggelte/Meppen, De Rederijkerskamer uit Borger en Niweto uit Nieuw-Weerdinge kruisen dan de degens.

Op zaterdagavond 16 maart is de laatste voorronde in Café Centraal in Ruinerwold. Toneelgroep Zwiggelte, Op de planken uit Zuidwolde en UDI uit Ruinerwold doen in deze voorronde hun best om in de finale te komen.

Bij elke voorronde krijgt het publiek eenakters te zien die tussen de 15 en 30 minuten lang zijn. Een deskundige jury beoordeelt de stukken. Vier verenigingen gaan naar de finale in Theater Ogterop in Meppel op zaterdagavond 30 maart.

De voorrondes beginnen om 20.00 uur. Een kaartje kost 7,50 euro, dat is inclusief een kopje koffie. Een ticket voor de finale kost 10 euro.

U wilt reserveren? stuur een mail naar info@huusvandetaol.nl of bel 0593–371010.