Meepraten over verplaatsing busstation Ter Apel

TER APEL - De supermarkt Lidl in Ter Apel wil verhuizen naar een nieuw te bouwen pand aan het Molenplein.

De gemeente Westerwolde is hierover in overleg met projectontwikkelaar Montagne. Een groot deel van het Molenplein moet daardoor opnieuw ingericht worden.

Op de locatie voor de nieuwe Lidl staat nu nog het kantoor van de Rabobank, dat sinds 1 september 2018 is gesloten. Het voormalig pand van de Rabobank wordt gesloopt. Woensdagavond 9 januari is het conceptontwerp van het Molenplein, de Lidl en de inrichting van de omgeving gepresenteerd tijdens een informatiebijeenkomst in de sporthal in Ter Apel.

Tijdens deze bijeenkomst hebben direct betrokken inwoners hun mening kunnen geven over het ontwerp. Het verplaatsen van de Lidl, de herinrichting van de parkeerplaatsen en de verplaatsing van het busstation houden de gemoederen flink bezig.

Wat betreft de verplaatsing van het busstation is een nieuw plan bedacht. Het lijkt mogelijk om het busstation te verplaatsen naar de locatie waar deze voorheen gevestigd was: bij de gemeentewerf aan de Oudeweg.

Op donderdag 21 februari wordt wederom een informatiebijeenkomst gehouden in Hotel Boschhuis in Ter Apel. De inloop is vanaf 19.30 uur.