Oranjemarkt wordt verplaatst naar het Willem Diemerplein in Musselkanaal

MUSSELKANAAL - De Oranjemarkt op Koningsdag wordt dit jaar gehouden rondom de muziekkoepel op het Willem Diemerplein in Musselkanaal.

Dat zegt secretaris Gert Niemeijer van het Oranje Comité Musselkanaal. "In goed overleg met de ondernemersvereniging is besloten om de markt te verplaatsen van de Marktstraat en Marktkade naar het plein in het centrum van het dorp. We hebben het vorig jaar al aangekondigd, nu wordt het plan daadwerkelijk uitgevoerd."

Niemeijer en de andere bestuursleden zijn erg tevreden over de mogelijkheden die de nieuwe plek biedt. "Het is vergeleken met de locatie langs het kanaal overzichtelijk, beheersbaar, gezelliger en er is meer dan voldoende ruimte. De Oranjemarkt wordt nieuw leven ingeblazen en we verwachten dat het aantal standhouders weer gaat toenemen."

"Rondom de Oranjemarkt vinden allerhande activiteiten plaats", vervolgt Niemeijer die voor de 29ste keer betrokken is bij de organisatie. "Er is live muziek en kinderen kunnen zich uitleven op een springkussen. Daarnaast kunnen de jongens en de meisjes meedoen aan bijvoorbeeld een stokkenvang spel, jenga en een interactief pionnenspel."

Via deze krant doet Gert Niemeijer een oproep aan inwoners van Musselkanaal om zich aan te melden als bestuurslid van het comité. "We hebben dringend behoefte aan helpende handen. Nu komt veel werk terecht op dezelfde schouders. Als we de taken over meerdere personen kunnen verdelen, dan kost het niet veel tijd. De voldoening is groot. Zeker als je al die vrolijke gezichten ziet van kinderen en ouders die genieten tijdens Koningsdag."

U wilt meer informatie? U wilt zich aanmelden als bestuurslid? Neem dan even contact op met Gert Niemeijer: 06-29595385. Doen hoor!

Paul Abrahams