Teller staat inmiddels op 10.700 euro

MUSSELKANAAL - Zoals eerder gemeld stapt Dineke Prins vrijdag 17 mei in Amsterdam op het vliegtuig naar Entebbe in Uganda.

De 46-jarige inwoonster van Musselkanaal doet mee aan de Muskathlon in het Oost-Afrikaanse land. Haar naam staat op de startlijst van de halve marathon.

"De Muskathlon is een organisatie die zich samen met de stichting Compassion inzet voor kinderen in extreme armoede", vertelt Dineke. "Ik ben een paar jaar geleden in Uganda geweest en ik heb daar verschrikkelijke dingen gezien en gehoord. Kinderen worden puur uit wanhoop letterlijk in het bos gedumpt of in een café achtergelaten. Ik heb kinderen gezien die aan aids lijden of ondervoed zijn. Te veel om op te noemen."

Om mee te mogen doen aan de Muskathlon moet 10.000 euro worden ingebracht. Daarnaast moeten de reis- en verblijfkosten van een paar duizend euro zelf betaald worden.

"Inmiddels staat de teller op 10.700 euro", glundert Dineke. "Dat is fantastisch nieuws. Ik kan me nu in de komende maanden volledig gaan richten op de training om me zo goed mogelijk voor te bereiden op de halve marathon."

Paul Abrahams