Jan Dusink en Sjef Kersse: al jarenlang een goed stel

MUSSELKANAAL - De leerlingen van de groepen zeven en acht van basisschool de Musselhorst in Musselkanaal brengen over enkele weken de musical 'Wat maak je me nu?' voor het voetlicht.

Plaats van handeling is De Schaapsberg in Zandberg. Donderdag 21 en vrijdag 22 maart wordt overdag opgetreden voor de andere leerlingen van de school en vrijdagavond 22 maart zitten (groot)ouders en andere belangstellenden in de zaal.

De doorlopende musical van een uur telt veertien scènes en de leerlingen zijn hard aan het repeteren om de teksten en de liedjes onder de knie te krijgen. "Het gaat hartstikke goed", glundert onderwijzer Sjef Kersse. "Het wordt werkelijk genieten."

De leerlingen spelen wederom in een prachtig fel gekleurd decor. Met dank aan Jan Dusink uit Ter Apel en Sjef Kersse die sinds jaar en dag het decor voor hun rekening nemen. Jan Dusink viert zelfs een jubileum, want hij steekt voor de dertigste keer de handen uit de mouwen. Voor Sjef Kersse staat de teller op 29, want vanwege ziekte moest hij één keer noodgedwongen afhaken.

Dusink is leerling van OLS 3, de voorloper van de Musselhorst, en zijn kinderen kregen les op de Musselhorst. Ook was hij lid van Ouderraad. "Hoewel mijn kinderen niet meer op school zaten, ben ik destijds benaderd door Sjef om te helpen bij het ontwerpen van het decor en ik ben eigenlijk blijven hangen."

Op maandag- en donderdagavond van zeven tot tien uur wordt in school hard gewerkt. "Elk jaar gebruiken we dezelfde MDF panelen", vertelt Dusink. "We schuren de verf van de voorgaande uitvoering eraf en gaan weer opnieuw schilderen. We kiezen telkens bewust voor vrolijke kleuren. Het is altijd gezellig. We zijn zoals ze zeggen al jarenlang 'een goed stel'. Het is prima klussen onder het genot van de muziek van bijvoorbeeld de Top 2000."

Hoe lang het tweetal nog samen de decors maakt is niet duidelijk. "Het heeft vooral te maken met het moment waarop ik met pensioen ga", legt Kersse uit. "Dat is nu nog niet bekend." "Maar als Sjef stopt, dan stop ik ook", benadrukt Dusink.

Paul Abrahams