Verhuiscoach Sigrid Potze: 'Iedere verhuizing is weer uniek'

VLEDDERVEEN - Verhuizen naar een andere woning is leuk, maar ook best spannend. Er moet veel worden geregeld.

Dat weet Sigrid Potze als geen ander. Een aantal jaren geleden is ze verhuisd van de dichtbevolkte Randstad naar het pittoreske Vledderveen onder de rook van Stadskanaal.

De voormalige verpleegkundige is een nieuwe weg ingeslagen. Ze gaat aan de slag als verhuiscoach. "Leuk hè", zegt ze. "Ik heb er veel zin in om als ervaringsdeskundige andere mensen te helpen om de aanstaande verhuizing in goede banen te leiden."

"Nee, ik ga niet met zware meubels sjouwen", vervolgt ze. "Ik word ingeschakeld om de verhuizing te coördineren. Dat varieert van het inschakelen van een verhuizer tot het regelen van de verhuisadministratie. Denk bijvoorbeeld aan abonnementen en verzekeringen. Maar ook het versturen van adreswijzigingen aan familie en vrienden. Indien gewenst ga ik op zoek naar een woning of kan ik adviseren over de inrichting van de woning."

"Het voordeel van het inschakelen van een verhuiscoach is dat er maar één aanspreekpunt is", benadrukt Sigrid. "Het contact is persoonlijk, waardoor afspraken soepel verlopen. Ik heb verschillende basispakketten samengesteld waaruit kan worden gekozen. Maar in overleg wordt altijd een plan op maat geschreven, want iedere verhuizing is namelijk uniek. Het intake gesprek is geheel vrijblijvend en ik geef de klant vervolgens alle tijd om rustig na te denken over de offerte voordat besloten wordt om wel of niet met mij in zee te gaan."

U wilt meer informatie over de uiteenlopende werkzaamheden van verhuiscoach Sigrid Potze uit Vledderveen? Bel 06-13231705 of kijk even op de website www.verhuiscoachgroningen.nl

Paul Abrahams