Zorggroep Meander Ledenvereniging start tabletcursus voor beginners

STADSKANAAL -Zorggroep Meander Ledenvereniging start 8 maart een tabletcursus van zes weken in Stadskanaal.

Leden krijgen meer dan 50% korting en de cursus wordt gegeven door een deskundige trainer. De cursus is ideaal voor mensen die willen leren hoe ze een tablet kunnen gebruiken.

Zorggroep Meander Ledenvereniging vindt het belangrijk dat mensen een tablet goed kunnen gebruiken. Ook mensen die nog helemaal niet thuis zijn op het internet. Met een tablet kun je leuke dingen doen. Zoals het onderhouden van contacten, het delen van foto’s of het reserveren van een vakantie. Maar ook belangrijke zaken regelen. Zoals belastingaangifte, contact met de gemeente en digitale zorg op afstand.

Het is niet voor iedereen vanzelfsprekend om een tablet te gebruiken om te zoeken op het internet of het onderhouden van contacten. Zes procent van de Nederlanders ouder dan twaalf jaar hebben nog nooit internet gebruikt. Dat zijn ongeveer 886.000 mensen. Vooral 75-plussers behoren tot de niet-gebruikers. Veel genoemde redenen zijn gebrek aan kennis, vaardigheden of interesse.

Geïnteresseerd in de cursus? Leden krijgen meer dan 50% korting en betalen slechts 49,50 euro voor zes lessen van twee uur. Dat is inclusief koffie of thee en een praktische handleiding voor thuis. Cursisten nemen hun eigen tablet mee naar de cursus.

U wilt meer informatie? U wilt zich aanmelden? Kijk op de website www.ledenvereniging.nl/tabletcursus-voor-beginners of bel de ledenvereniging 088–3832000.