Mijn verdriet - Honderd en één gedichtjes

STADSKANAAL - Bé van der Zwaag is 71 jaar en inmiddels gepensioneerd. Hij is getrouwd met Ina.

Samen wilden ze van hun pensioen genieten, maar vier jaar terug werd Bé getroffen door een herseninfarct.

De wereld veranderde in één keer. Samen hebben ze hun schouders er onder gezet en langzaam aan werd het beter. Tot hun zoon besloot om uit het leven te stappen. Dat was erg lastig om een plekje te geven. Zelfs een hoekje om het even neer te leggen is lastig. Dit is iets wat je als ouders de rest van je leven met je meedraagt.

Je kind verliezen, dat wil niemand. Met zijn gedichtenbundel 'Mijn verdriet - Honderd en één gedichtjes - verwerkt de inwoner van Stadskanaal de zelfmoord van zijn kind.

Het boek is uitgegeven door Uitgeverij Boekscout. Een exemplaar kost 18,50 euro.

"Als u denkt dat u een mooi gedichtenbundel in uw handen krijgt, dan hebt u het mis", vertelt Van der Zwaag. "Dan kunt u het beter weer terugleggen. Deze gedichten vertellen hoe groot ons verdriet is toen onze zoon uit het leven is gestapt. Van slachtofferhulp kregen wij het advies om van ons af te schrijven, het zou goed zijn voor het verwerken. Dat heb ik dus gedaan. Ik heb het gevoel dat ik niet van mij afgeschreven heb, maar eerder naar mij toe. Ik heb opgeschreven wat in mij op kwam. Als er een gedichtje tussen zit, waar u wat aan hebt, dan is het voor mij al goed. Verdriet mag je met elkaar delen."