'n Hond met Veren in dorpshuis Het Vertier in Drouwenerveen

DROUWENERVEEN - De plaatselijke toneelvereniging Volhouden brengt vrijdag 8 en zaterdag 9 maart het blijspel 'n Hond met Veren op de planken van het dorpshuis Het Vertier in Drouwenerveen.

Het vrolijke verhaal is geschreven door Bernd Gombold en bewerkt in het dialect door Ben ten Velde.

Toen er nog kleine gemeentes waren konden de inwoners zonder afspraak wel eens een wethouder spreken. Zo ook wethouder Relus Groeneveld. Voor zijn wethouderschap was hij een altijd fluitende postbode die gelukkig getrouwd was met Annie.

Nu wordt hij zachtjes aan stapelgek van een importdame die geregeld komt klagen over het kraaien van hanen en het gebeier van de kerkklokken. Om van de repetities van de blaaskapel nog maar niet te spreken. Door zijn optreden komt hij in conflict met de voorzitter van de pluimveefokvereniging.

De wethouder raakt door een ongelukje helemaal in de war en denkt dat hij weer postbode is. Nieuwsgierig aagje Jans van het buurtwinkeltje komt geregeld langs en onervaren Roefie is op zoek naar een levenspartner.

Gelukkig zijn er nog de gemeentebode Siep en een knotsgekke professor in de psychiatrie die samen met secretaresse Marion alles in het reine proberen te brengen ...

De voorstellingen beginnen beide avonden om 20.00 uur. Een kaartje kost 6 euro.

U wilt alvast een ticket reserveren? Bel dan Albert Pepping, 06-12307927. Mailen kan ook: peppinga@ziggo.nl