Carnaval vieren met de Bultruters in Barnflair

BARNFLAIR - Het aftellen is begonnen voor de carnavalsvereniging de Bultruters uit Barnflair onder de rook van Ter Apel. Het programma is klaar, het feest kan beginnen.

Het spits wordt donderdagmiddag 28 februari afgebeten met een carnavalsfeest op basisschool De Dreske in Roswinkel. Op vrijdagmorgen en vrijdagmiddag gaat het dak eraf op de basisscholen H. Gerardus in Barnflair en de Sint Josephschool in Zandberg. 's Morgens zijn ook al fruitbakjes uitgedeeld aan ouderen en zieken in Bultrutersland.

Zaterdag 2 maart om 11.11 uur geeft burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde bij eetcafé De Ketting het startsein voor de optocht. Daarna wordt koers gezet richting Ter Apel om aan te sluiten bij de optocht van de Kloosterwiekers.

In de feesttent bij autosportstadion de Polderputten wordt 's avonds vanaf 20.00 uur feest gevierd met muzikale medewerking van diskjockey Danny Blom. De toegang is gratis.

Zondagmiddag 3 maart vindt vanaf 14.30 uur kindercarnaval plaats met medewerking van Jos Tipker. De toegang is gratis.

Het carnaval wordt maandag 4 maart afgesloten met een feestavond en de prijsuitreiking van de optocht. Diskjockey Danny Blom en zanger Erik van Klinken zorgen voor extra sfeer en gezelligheid. De toegang is gratis.