Carnaval in 't Klooster en de Wieke

TER APEL - Afgelopen vrijdag en zaterdag is het carnaval in 't Klooster en de Wieke in volle hevigheid los gebarsten.

Met de buutavonden, in tweemaal een tot de nok toe gevulde residentie, Het Boschhuis in Ter Apel. Tijdens de eerste buutavond, heeft Prins Marc de 1e uit handen van burgemeester Jaap Velema van de gemeente Westerwolde, de sleutel en daarmee het tijdelijke gezag op 't Klooster en de Wieke overgedragen gekregen.

Op donderdag 28 februari worden alle ouderen vanaf 80 jaar en zieken worden bezocht door leden van de Kloosterwiekers of haar riddergarde en worden ze verrast met een fruitbakje vol lekkernijen.

Vrijdag 1 maart vieren de Kloosterwiekers alvast carnaval met de leerlingen en leerkrachten op de basisscholen in Ter Apel. Op SWBS Pork, de Vlinder, de Bonifatiusschool en de Hoeksteen gaan Prins, Vorst en Raad van elf voorop in de polonaise. In de avond worden alle praalwagens van de carnavalsoptocht voor het laatst tijdens de bouwperiode bezocht en worden de startnummers officieel uitgereikt. Een laatste inspectie op gebied van de veiligheidseisen maakt tevens onderdeel uit van dit bezoek.

54ste optocht in ’t Klooster en de Wieke

Op zaterdag 2 maart wordt voor de 54ste keer de optocht gehouden door het centrum van Ter Apel. Het startsein wordt om 14.00 uur in de Havenstraat gegeven door Prins Marc de 1e samen met burgemeester Jaap Velema, in het bijzijn van alle wethouders. Met 60 praalwagens en zo’n 40 loopgroepen staat er weer een fantastische optocht klaar. Zo’n 2000 deelnemers lopen in deze optocht mee. De deelnemers worden door een deskundige jury beoordeeld. De prijsuitreiking van de optocht vindt plaats op zondag 3 maart in de feesttent op het Dr. Mansholt complex.

After-party optocht in Grand Café Black Jack feesttent

Aansluitend aan de optocht gaat het feest verder op het festivalterrein aan het Dr. Mansholtpark in Ter Apel. Daar zijn niet twee, maar drie feesttenten geplaatst. De extra feesttent wordt ingericht als een volwaardige 'kroeg'. Ideaal voor de carnavalsvierders die op zaterdag 2 maart meteen na de optocht hun carnavalsfeest willen vieren vanaf 16.00 uur tot in de kleine uurtjes. Verschillende artiesten treden op zoals onder meer het duo Eikens & Warta.

De toegang voor de Black Jack tent is alleen voor 18+ en een toegangskaartje kost 12,50 euro. Entreebiljetten zijn aan de 'deur' te koop.

Carnavalsbal

Op zaterdagavond staat vanaf 21.00 uur het carnavalsbal van de Kloosterwiekers op de agenda. Een grandioos carnavalsfeest voor jong en oud en iedereen is verkleed. De band EPIC!, de Dikdakkers, Chris de Roo, Lesley Williams (André Hazes imitator), DJ Kevin en DJ Hermen zorgen voor extra sfeer en gezelligheid.

De toegangsprijs voor het gehele festivalterrein is 12,50 euro.

Kindercarnaval

Zondagmiddag 3 maart begint om 14.00 uur het kindercarnaval voor leerlingen van de basisscholen in de feesttent op het festivalterrein van het Dr. Mansholtpark in Ter Apel. Verschillende artiesten treden op en ook vindt de prijsuitreiking plaats van de kinderloopgroepen van de optocht. Verder zijn prijzen beschikbaar voor de kinderen met de leukste en meest originele outfits. De toegang is gratis.

Carnavalsfeest met prijsuitreiking optocht

Om het carnaval op 't Klooster en de Wieke in stijl af te sluiten wordt op zondagavond 3 maart nogmaals vanaf 21.00 uur een geweldig carnavalsfeest gehouden. Het feest staat in het teken van de prijsuitreiking van de loopgroepen en praalwagens van de optocht. Feestband Moeflons, de Zware Jongens en DJ Hermen verzorgen de muziek. De toegang is gratis.

Kijk voor meer informatie op www.kloosterwiekers.nl