Nina Polak geeft een lezing in Stadskanaal

STADSKANAAL - Op zondag 10 maart komt de schrijfster Nina Polak naar Stadskanaal.

Op uitnodiging van het Streekhistorisch Centrum en in samenwerking met de leeskringen vertelt zij over haar roman 'Gebrek is een groot woord'. Hiermee won zij in januari de BNG literatuurprijs van zowel de vakjury als de lezers.

Hoofdpersoon in het boek is Nynke ‘Skip’ Nauta. Zij leeft haar vrij en zwerven leven als matroos op zeiljachten als zij in de jachthaven van Cannes door een onverwachte ontmoeting weer met haar jeugd in Amsterdam wordt geconfronteerd. Ze keert terug naar Amsterdam, waar ze in de overbevolkte, overbekende straten van Amsterdam niet kan ontsnappen aan de sporen van twee verloren liefdes: een man en een moeder, die allebei tevergeefs hebben geprobeerd om Skip de tragedie in te trekken.

De heldin heeft zich altijd met succes verzet tegen de rollen die haar werden opgedrongen, maar door de nieuwe wendingen in haar leven zal ze haar toekomst opnieuw moeten overdenken. Kan een balling eigenlijk ooit nog thuis zijn? 'Gebrek is een groot woord' is een roman over de desoriëntatie tussen vrijheid en verbondenheid. Een boek over hechting, aan elkaar, maar ook aan onze eigen realiteit.

Nina Polak (1986) studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en aan de New School University in New York. Ze debuteerde in 2014 met het alom bejubelde ‘We zullen niet te pletter slaan’, dat werd genomineerd voor de Anton Wachterprijs, de ANV Debutantenprijs en de Opzij Literatuurprijs. Ze is redacteur bij De Correspondent en schrijft regelmatig voor De Groene Amsterdammer.

De lezing begint om 14.30 uur. Een entreebiljet kost 8 euro, donateurs betalen 5 euro.

U wilt een ticket reserveren? Bel 0599-612649 of stuur een mail naar info@streekhistorischcentrum.nl