Waylon en Nicky Romero komen naar Secret Forest Festival in Stadskanaal

STADSKANAAL - De datum van zaterdag 25 mei staat rood omcirkeld op de kalender in het kantoor van Jeroen van Broekhoven in Fox Nightlife in Stadskanaal.

Op die dag vindt namelijk de vierde editie plaats van het Secret Forest Festival in het Pagedal. Het festival - met prachtige podia tussen de bomen met elk een eigen muziekstijl - is één van de juwelen in de kroon van het jubileumfeest van de gemeente Stadskanaal die dit jaar vijftig kaarsjes op de verjaardagstaart mag uitblazen.

"Het festival werpt zijn schaduw vooruit en de voorbereidingen zijn in volle gang', vertelt Jeroen. De inwoner van Nieuw-Buinen is de enthousiaste en gedreven aanjager van het muziekevenement, waarmee Stadskanaal landelijk op de kaart wordt gezet.

Verspreid over verschillende sfeervol verlichte locaties kan het publiek genieten van bekende artiesten met voor ieder wat wils. Zoals onder (veel) meer Bizzey, Kris Kross Amsterdam, Jannes, Warface, dr. Peacock, Darkraver, Extince, Jody Bernal en Billy the Kit.

"En beslist niet te vergeten: Waylon en Nicky Romero", glundert Jeroen. "We hebben veel tijd en energie gestoken in het contracteren van deze twee artiesten, maar de inspanningen zijn uiteindelijk beloond. Mede door de hoge gunfactor die we hebben verdiend. Dit geeft een enorme boost. Iedereen die bij de organisatie is betrokken, loopt met de borst vooruit."

"Waylon treedt op met de complete band en daarom moet zelfs een podium tijdelijk worden aangepast", vervolgt Jeroen. "Hij heeft nog een optreden op dezelfde dag en vliegt daarom met een helikopter naar Stadskanaal om beide concerten te kunnen combineren. Nicky Romero is één van de populairste diskjockey's van dit moment en draait voor 80 procent in het buitenland. We hebben geluk dat hij eerder op de dag optreedt op een festival in Nijmegen. Hij gaat het Secret Forest Festival afsluiten van twaalf tot één uur 's nachts. Dat is werkelijk fantastisch nieuws!"

Om financieel quitte te draaien moeten minimaal 5000 tickets worden verkocht, benadrukt Jeroen die dit jaar ook een festival organiseert in Groningen. "Het vastleggen van de artiesten die optreden op het Secret Forest Festival kost meer dan 100.000 euro en daarnaast moeten allerhande voorzieningen worden gehuurd. Zoals ruim 800 bouw- en dranghekken, bijna 70 toiletten, stalen rijplaten, kassa-units, TL armaturen en ga zo nog maar even door.

Bij de opbouw van het festivalterrein kunnen we een beroep doen op scholieren van Noorderpoort en op de dag zelf zijn ruim 150 medewerkers in touw om het festival in goede banen te leiden. Van beveiligers tot controleurs van de toegangskaarten en van barpersoneel tot medewerkers die de toiletten schoon maken."

"Ik heb uitdaging nodig in mijn leven", verklapt Jeroen. "Daarom ben ik bereid om keihard te werken en financiële risico's te nemen om in Stadskanaal een spraakmakend festival te organiseren. En eerlijk gezegd: ik hoop dat we zaterdag 25 mei een stevig fundament kunnen leggen, zodat het Secret Forest Festival elk jaar in Stadskanaal kan worden gehouden."

Achter de schermen is Jeroen ook druk bezig om het vervoer voor de bezoekers goed te regelen. "In grote steden als Groningen en Zwolle komen de meeste festivalbezoekers op de fiets of met de bus. We verwachten in Stadskanaal dankzij de line-up ook veel bezoekers uit de wijde regio. We zorgen in ieder geval voor een pendeldienst tussen het busstation en het festivalterrein en we hebben overleg met het OV-bureau over het inzetten van een aantal nachtbussen, zodat de festivalgangers na het concert van Nicky Romero naar huis kunnen."

Op het lijstje van Jeroen staat eveneens een lang gekoesterde wens om een trein te laten rijden van het station in Groningen via Veendam naar Stadskanaal. "Dat zou wat zijn. Met de trein naar Secret Forest Festival in Stadskanaal en 's nachts weer terug! We doen ons best en wie weet gaat het nog lukken ook!"

Kijk voor informatie over het Secret Forest Festival op de website www.secretforestfestival.nl

Tickets zijn te koop via de website en via de winkels van Primera.

Paul Abrahams