ChristenUnie klust in Stadskanaal

STADSKANAAL - Kandidaten van ChristenUnie provincie Groningen hebben zaterdag praktische ondersteuning gegeven bij verschillende klussen in Stadskanaal.

Zo werd in het huis van Henny de woonkamer en de hal geverfd en gesaust. Een ander team was elders in Stadskanaal actief om een verwilderde tuin op te knappen.

De ChristenUnie vindt het belangrijk om anderen te helpen. Niet alleen met woorden, maar juist door de handen uit de mouwen te steken.

Margriet Donker is één van hen. Ze zegt: “De mevrouw die hier woont is zelf niet in staat om zwaardere lichamelijke klussen te doen. En ze kent in deze omgeving geen mensen die haar kunnen helpen. Via het maatschappelijk werk kwam ze terecht bij Stichting Present. En zij hebben ons toen gevraagd.”

Stichting Present heeft als doel een brug te slaan tussen mensen die iets hebben te bieden en mensen die daarmee geholpen kunnen worden. Ze zijn een soort makelaar in vrijwilligerswerk.

De ChristenUnie heeft zich de afgelopen jaren hard gemaakt voor subsidies voor vrijwilligersorganisaties. “Om deze waardevolle organisaties te steunen steken we vandaag ook zelf de handen uit de mouwen,” aldus Margriet Donker.